Martin Jemelka: Ostravské dělnické kolonie I. Závodní kolonie kamenouhelných dolů a koksoven v moravské části Ostravy.: Filozofická fakulta Ostravské univerzity, Ostrava 2011, 544 s. - Pokludová, Andrea (Lidé města, 2013)
A review of the book by Martin Jemelka.