Situace českých a slovenských studentů na Eberhard Karls Universität Tübingen - Kadeřábková, Jaroslava; Maierová, Markéta (Lidé města, 2003)
Vzhledem ke stále se rozšiřujícím výměnným kulturním a vzdělávacím stykům mezi českou republikou a zeměmi EU se zvyšuje počet českých studentů na západoevropských univerzitách. Je to tendence velice prospěšná pro ohě strany z mnoha důvodú. Prohlubuje se vzájemná návaznost na způsob studia a vědecké práce na obou stranách, čeští studenti se učí evropskému nazírání, získávají zkušenosti jiné výukové práce, budují si kontakty.