Pierre Francastel: Malířství a společnost (výtvarný prostor od renesance ke kubismu).: (z francouzštiny přeložila Jana Spoustová), Barrister & Principal, Brno 2003 - Vančát, Jaroslav (Lidé města, 2005)
A review of the book by Pierre Francastel.