Spi děťátko spi: 5. 12. 1997 - 1. 2. 1998, prodlouženo do 5. 4. 1998, velký sál. - Novotná, Hedvika (Lidé města, 1999)
Velmi úspěšná vánoční výstava, kterou autorsky připravila Hana Bretová ve spolupráci s Helenou Mevaldovou a výtvarníkem Jiřím Řehákem, proběhla v Lobkovickém paláci na přelomu roku 1997 a 1998. Představila soubor reálií charakterizujících málo známé momenty spojené s narozením dítěte a prvními měsíci jeho života. Výstavu připravilo ze svých bohatých sbírek národopisné oddělení Národního muzea a umožnilo tím veřejnosti shlédnout ojedinělé exponáty z doby od konce 17. do počátku 20. století. Zastavme se nyní u některých z nich.