Separované modely Pascalova trojúhelníka (2) - Příhonská, Jana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Pokra010dov00e1n00ed 010dl00e1nku z p0159edchoz00edho 010d00edsla o vyu017eit00ed Pascalova troj00faheln00edka p0159i 0159e0161en00ed zaj00edmav00fdch slovn00edch 00faloh. V t00e9to 010d00e1sti jsou dal016100ed 4 probl00e9my. Dva snadn011bj016100ed (bludi0161t011b, hokejov00fd z00e1pas) a 2 n00e1ro010dn011bj016100ed na prostorovou p0159edstavivost (cestov00e1n00ed po krychli a cestov00e1n00ed po soustav011b krychl00ed), kter00e9 jsou doporu010deny pro S0160. U p015900edkladu je v017edy uvedeno 0159e0161en00ed, 010dasto za pomoci Hasseov00fdch diagram016f, a n00e1zorn00e9 grafy."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Pokračování článku z předchozího čísla o využití Pascalova trojúhelníka při řešení zajímavých slovních úloh. V této části jsou další 4 problémy. Dva snadnější (bludiště, hokejový zápas) a 2 náročnější na prostorovou představivost (cestování po krychli a cestování po soustavě krychlí), které jsou doporučeny pro SŠ. U příkladu je vždy uvedeno řešení, často za pomoci Hasseových diagramů, a názorné grafy.