Tři pohledy na portál Intergeo-Společná interaktivní geometrie pro Evropu očima středoškolského učitele - Mahnelová, Hana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"00davodem je vysv011btlen00ed co to vlastn011b Intergeo-Spole010dn00e1 interaktivn00ed geometrie pro Evropu znamen00e1, odkaz na tento port00e1l, kdy byl vytvo0159en a co dnes obsahuje. D00e1le jsou t0159i pohledy na tento port00e1l, prvn00ed z nich je u017eivatelsk00fd. V tomto pohledu je posuzov00e1na dostupnost a p0159ehlednost str00e1nek, rychlost vyhled00e1v00e1n00ed, funk010dnost dynamick00fdch 00faloh a jazykov00e9 vybaven00ed. Z pohledu didaktick00e9ho hodnot00ed obsahovou nab00eddku a kvalitu 00faloh a mo017enosti vyu017eit00ed p015900edmo v hodin00e1ch v00fduky matematiky. V posledn00edm, metodick00e9m pohledu se p00ed0161e o p015900edprav011b u010ditele na hodinu s vyu017eit00edm Intergo. Didaktick00fd i metodick00fd pohled je obohacen vybran00fdmi p015900edklady. Z00e1v011br upozor0148uje na n00e1r016fst techniky ve 0161kol00e1ch, kter00e9mu nen00ed mo017eno se neust00e1le vyh00fdbat. Zav00e1d011bn00ed v00fduky s pomoc00ed po010d00edta010d016f v0161ak pro u010ditele nutn011b znamen00e1 v011bnovat v00edce 010dasu p015900edprav011b a pr00e1v011b s t00edm m00e1 Intergeo pomoci."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">Úvodem je vysvětlení co to vlastně Intergeo-Společná interaktivní geometrie pro Evropu znamená, odkaz na tento portál, kdy byl vytvořen a co dnes obsahuje. Dále jsou tři pohledy na tento portál, první z nich je uživatelský. V tomto pohledu je posuzována dostupnost a přehlednost stránek, rychlost vyhledávání, funkčnost dynamických úloh a jazykové vybavení. Z pohledu didaktického hodnotí obsahovou nabídku a kvalitu úloh a možnosti využití přímo v hodinách výuky matematiky. V posledním, metodickém pohledu se píše o přípravě učitele na hodinu s využitím Intergo. Didaktický i metodický pohled je obohacen vybranými příklady. Závěr upozorňuje na nárůst techniky ve školách, kterému není možno se neustále vyhýbat. Zavádění výuky s pomocí počítačů však pro učitele nutně znamená věnovat více času přípravě a právě s tím má Intergeo pomoci.