Jak může učitel matematiky rozvíjet kreativitu žáků - Patáková, Eva (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Pro za010d00e1tek je zde uvedena definice kreativity v matematice podle Sheffielda. D00e1le je uvedeno 10 rys016f osobnosti kreativn00edho jedince a jak tyto rysy rozv00edjet pomoc00ed matematick00fdch aktivit. Krom011b 00faloh, kter00e9 k rozv00edjen00ed napom00e1haj00ed, je zde tak00e9 stru010dn011b pops00e1no, co se konkr00e9tn00edmi rysy p0159esn011b mysl00ed. Rysy v tomto 010dl00e1nku zmi0148ovan00e9 jsou: tolerance v016f010di dvojzna010dnosti, stimula010dn00ed svoboda, funk010dn00ed svoboda, flexibilita, ochota riskovat, prodleva uspokojen00ed, opro0161t011bn00ed od genderov00e9ho stereotypu, vytrvalost a odvaha. Nen00ed dok00e1z00e1no, 017ee tyto rysy jsou skute010dn011b spojeny s kreativitou, ale je to uvedeno v knize od autor016f Dacey a Lennon."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">Pro začátek je zde uvedena definice kreativity v matematice podle Sheffielda. Dále je uvedeno 10 rysů osobnosti kreativního jedince a jak tyto rysy rozvíjet pomocí matematických aktivit. Kromě úloh, které k rozvíjení napomáhají, je zde také stručně popsáno, co se konkrétními rysy přesně myslí. Rysy v tomto článku zmiňované jsou: tolerance vůči dvojznačnosti, stimulační svoboda, funkční svoboda, flexibilita, ochota riskovat, prodleva uspokojení, oproštění od genderového stereotypu, vytrvalost a odvaha. Není dokázáno, že tyto rysy jsou skutečně spojeny s kreativitou, ale je to uvedeno v knize od autorů Dacey a Lennon.