Můj zdravý rozum a nekonečno - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek za010d00edn00e1 poutav00fdm p015900edb011bhem z00a0praxe, kde bylo u010diteli doporu010deno ne015900edkat 201ejde k00a0nekone010dnu201c, ale rad011bji 201eroste nade v0161echny meze201c. D00e1le autor uv00e1d00ed 00falohy, kdy je zajist00e9 t011b017ek00e9 sm00ed0159it se s00a0pojmem nekone010dno, nap015900edklad t011bleso s00a0kone010dn00fdm objemem a nekone010dn00fdm povrchem nebo harmonick00e1 0159ada diverguj00edc00ed k00a0nekone010dnu, a010dkoliv jej00ed 010dleny konverguj00ed k00a0nule."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek začíná poutavým příběhem z praxe, kde bylo učiteli doporučeno neříkat „jde k nekonečnu“, ale raději „roste nade všechny meze“. Dále autor uvádí úlohy, kdy je zajisté těžké smířit se s pojmem nekonečno, například těleso s konečným objemem a nekonečným povrchem nebo harmonická řada divergující k nekonečnu, ačkoliv její členy konvergují k nule.