Hranolec - Vízek, Lukáš (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value="{"1":2,"2":"\u010cl\u00e1nek popisuje stereometrickou problematiku v\u00fdpo\u010dtu objemu hranolce v krychli. Snaha o generalizaci je uk\u00e1z\u00e1na na n\u011bkolika zp\u016fsobech \u0159e\u0161en\u00ed, kter\u00e9 se uplat\u0148uj\u00ed v z\u00e1v\u011bre\u010dn\u00e9m zobecn\u011bn\u00ed."}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":0,"11":3,"15":"Arial"}">Článek popisuje stereometrickou problematiku výpočtu objemu hranolce v krychli. Snaha o generalizaci je ukázána na několika způsobech řešení, které se uplatňují v závěrečném zobecnění.